logofoto_500 (1).jpg
Blog
Eric Tiggeler
3474

Support de spoorwegen

Heerlijk reizen

Reizen met de NS is heerlijk, want de NS maakt de treinen schoon. Het staat in een advertentie in de forensenkrant.Met uw support

Het gaat ons even niet om de inhoud van deze advertentie. Het gaat niet om de vraag of de forens zich misschien minder ergert aan ongepoetste treintafeltjes dan aan ongepoetste medepassagiers - van wier lichaamsgeur diezelfde forens elke ochtend mag genieten wanneer hij een staplaats heeft veroverd in zijn overvolle intercity. Nee, het gaat ons om één woord: support.

Met uw support en onze inzet wordt het steeds beter. De vraag is: why? Waarom support en geen steun? Het klinkt niet beter, het allitereert niet anders.

Maar misschien vindt de NS dat steun te krachtig is. Voor je het weet roep je het misverstand op dat de treinreiziger zelf iets moet doen. Met uw steun en onze inzet wordt het steeds beter: lezers zouden kunnen denken dat de NS ze oproept om zelf hun koffiekringen weg te poetsen en hun broodkruimels weg te vegen. Terwijl het natuurlijk alleen maar gaat om, tja, wat? Om support. Support is softe, multi-interpretabele steun. De schoonmaakster niet in de weg staan, de poetsmeneer niet te hard afblaffen, je kauwgum niet met opzet in de bekleding drukken, dat is support. Precies het goede woord, bij nader inzien.

Zoek